Atgal

Jau pasiekiama Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų duomenų peržiūros paslauga

Nuo 2023-05-26 VĮ Registrų centras teikiama Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų (SŽNS) duomenų peržiūros paslauga jau yra pasiekiama Lietuvos erdvinės informacijos portale.

Duomenų rinkinyje pateikiama informacija apie Nekilnojamojo turto registre įregistruotas SŽNS teritorijas. Informacija atnaujinama  ne rečiau kaip kartą per savaitę. Teikiama objektų atributinė informacija apribota.

Atkreipiame dėmesį, kad SŽNS duomenys dar nėra nei išsamūs, nei vientisi.  LR Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymo 143 straipsnio nuostatos dėl to, jog „Ūkinė ir (ar) kitokia veikla, dėl kurios turi būti nustatytos šiame įstatyme nurodytos teritorijos, gali būti vykdoma, jeigu šios teritorijos nustatytos ir įregistruotos Nekilnojamojo turto registre" įsigalioja 2025 m. sausio 1 d.

 

 

Lietuvos erdvinės informacijos portale teikiamos ir atskirų tipų žemės naudojimo ribojimų  WMS peržiūros paslaugos (prašome atkreipti dėmesį į šių duomenų statusą, nurodytą duomenų apraše):

 

Taip pat laikinai dar teikiamas archyvinio SŽNS_DR10LT peržiūros paslauga. Šis rinkinys neatnaujinamas nuo 2018 m. sausio 1 d., t.y., dalis jo duomenų gali būti nebeaktualūs arba nekorektiški. Šią informaciją ir anksčiau atsisiųstus SŽNS_DR10LT duomenis, naudojate savo atsakomybe.